Sayın Hacı Hüseyin İbrahim İZMİRLİ vefatının yıldönümünde anıldı

Sayın Hacı Hüseyin İbrahim İZMİRLİ vefatının yıldönümünde anıldı

09.02.2024 100

1929 yılında Karadeniz Ereğli'de dünyaya gelen hayırsever işadamı Hüseyin İbrahim İZMİRLİ, dede tarafından Rüstemoğlu olarak bilinen, Caferoğlu sülalesinden kentin tanınmış eşraflarından biridir. Ticaretle uğraşan Hüseyin İbrahim İZMİRLİ, gençlik yıllarından itibaren ilçede ve çevresindeki Kur'an kursları ve cami yapımı gibi hayır işleri ile de ilgilenmiştir.

          Bugüne kadar Kdz.Ereğli'de 1 huzurevi, 3 ilkokul, 1 ortaokul ve  1 Anadolu lisesi yapılmasında çaba sarf eden ve  bu eğitim kurumlarını Kdz. Ereğli'ye kazandıran Hüseyin İbrahim İZMİRLİ, ülkemizin ilçelerde kurulan ilk fen liselerinden biri olan Karadeniz Ereğli  İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesinin kurulmasında da en büyük paya sahip kişidir.

          Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen plâketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İZMİRLİ, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile TBMM tarafından üstün hizmet madalyasına layık görüldü. İZMİRLİ son olarak da Forum İstanbul tarafından düzenlenen "Eğitime Hayat Verenler" listesine seçildi ve plâketle ödüllendirildi.

İLETİŞİM

Adres:
Gülüç Beldesi Merkez Mah. İbrahim Yalçın Cad. Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi Blok NO 35 EREĞLİ / ZONGULDAK


Telefon
(372) 318 2600


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın